Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Αριθμός Απόφασης : 5/2014 (Λειτουργία Λαϊκών Αγορών στο Στείρι)

              ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
                             ΔΗΜΟΣ
       ΔΙΣΤΟΜΟΥ-ΑΡΑΧΟΒΑΣ-ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ
         ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΕΙΡΙΟΥ


Α  Π  Ο  Σ  Π  Α  Σ  Μ  Α

       Από το πρακτικό της υπ. αριθ. 4/2014 συνεδρίασης του Τοπικού Συμβουλίου Τοπικής Κοινότητας Στειρίου.

Αριθμός Απόφασης :    5/2014

Θέμα 1ο: Λειτουργία Λαϊκών Αγορών στο Στείρι.



Στο Στείρι και στο γραφείο της Τοπικής Κοινότητας Στειρίου του Δήμου  ΔΙΣΤΟΜΟΥ-ΑΡΑΧΟΒΑΣ-ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ σήμερα την 27η του μήνα Οκτωβρίου του έτους 2014 ημέρα Δευτέρα και ώρα 19:00΄ συνήλθε σε δημόσια έκτακτη συνεδρίαση το Τοπικό Συμβούλιο Στειρίου ύστερα από την υπ’ αρίθ.  9174/21-10-2014 έγγραφη πρόσκληση του κ. Προέδρου Σπάρο Αναστάσιο που επιδόθηκε σε κάθε ένα σύμβουλο σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 88 του Ν. 3852/2010 για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων σε θέματα ημερήσιας διάταξης.

Διαπιστώθηκε ότι υπάρχει νόμιμη απαρτία, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 89 του Ν. 3852 /2010, δεδομένου ότι σε σύνολο 3 Συμβούλων της Τοπικής Κοινότητας Στειρίου του Δήμου Διστόμου – Αράχοβας – Αντίκυρας  βρέθηκαν παρόντες 2 μέλη, δηλαδή :
 
ΠΑΡΟΝΤΕΣ
1. Σπάρος Αναστάσιος (πρόεδρος)  
2. Χήνας Γεώργιος


      ΑΠΟΝΤΕΣ
1. Πάστρας Αθανάσιος
Στην συνεδρίαση αυτή παραβρέθηκε και η  πρακτικογράφος του Τοπικού Συμβουλίου, υπάλληλος του Δήμου κ. Αγγελική Πρωτόπαππα, για την τήρηση των πρακτικών.

Ο Πρόεδρος κήρυξε την έναρξη της Συνεδρίασης και εισηγήθηκε το 1ο θέμα της ημερήσιας διάταξης ενημέρωσε τα μέλη του συμβούλιου της Τοπικής Κοινότητας Στειρίου και είπε χαρακτηριστικά ότι:

Με το άρθρο 94 παρ.6 του Ν.3852/2010 η αρμοδιότητα για την ίδρυση και την εν γένει λειτουργία των λαϊκών αγορών μεταβιβάστηκε από τις Νομαρχίες στους Δήμους. Συγκεκριμένα πρόκειται για την υπ’ αριθ.32 αρμοδιότητα του άρθρου 94 παρ.6 Ν.3852/2010 η οποία προστέθηκε στο άρθρο 75 παρ.II ν.3463/06 ως εξής:
«32. Η έκδοση αποφάσεων για την ίδρυση, τη μετακίνηση, τη διάλυση και τον καθορισμό του τρόπου της εν γένει λειτουργίας Λαϊκών Αγορών, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία περιλαμβανομένης της χορήγησης επαγγελματικών και παραγωγικών αδειών, καθώς και κάθε άλλου συναφούς αντικειμένου, εκτός από την απόφαση τοποθέτησης των πωλητών στις Λαϊκές Αγορές, η οποία εκδίδεται από το περιφερειακό συμβούλιο, ανά περιφερειακή ενότητα. Οι ανωτέρω αρμοδιότητες δεν αφορούν τους δήμους των Νομών Αττικής και Θεσσαλονίκης.»

Σύμφωνα με την παρ.2 του άρθρου 4 του Ν.4264/14 (ΦΕΚ 118/15.05.2014 τεύχος Α'):
«Για τις λαϊκές αγορές της υπόλοιπης χώρας, η ίδρυση, ο ακριβής τόπος λειτουργίας τους, η τυχόν αλλαγή και επέκτασή τους καθορίζονται με ειδικά αιτιολογημένη απόφαση του οικείου Δημοτικού Συμβουλίου μετά από γνώμη της οικείας Αστυνομικής Αρχής, η οποία αποφαίνεται μόνον σχετικά με την κυκλοφοριακή επίπτωση από τη λειτουργία συγκεκριμένης λαϊκής αγοράς, εντός τριάντα (30) ημερών από την υποβολή της σχετικής πρόσκλησης του οικείου Δήμου. Οι Δήμοι, προκειμένου για ίδρυση νέας λαϊκής αγοράς εντός των ορίων της χωρικής τους αρμοδιότητας, γνωστοποιούν το συνολικό αριθμό των θέσεων της νέας λαϊκής και τον ακριβή τόπο λειτουργίας της λαϊκής αγοράς στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας, το οποίο παρέχει την έγκρισή του.»

Σύμφωνα με την παρ.2α του άρθρου 84 του Ν.3852/2010 το συμβούλιο της τοπικής κοινότητας προτείνει στο Δημοτικό Συμβούλιο τους χώρους λειτουργίας των λαϊκών αγορών.

Στην περιοχή του Τοπικής Ενότητας Στειρίου υπάρχει ανάγκη για λειτουργία λαϊκής αγοράς στο Στείρι, καθώς αυτό θα εξυπηρετήσει τους δημότες αλλά και το καταναλωτικό κοινό των όμορων τοπικών κοινοτήτων του Δήµου και δεν λειτουργούν άλλες λαϊκές αγορές στην ευρύτερη περιοχή.

Συνεπώς, προτείνουμε την λειτουργία λαϊκών αγορών για το Στείρι επί του περιμετρικού δρόμου της πλατείας Αγίου Νικολάου του Αποδημητή (Pellegrino) και με ημέρα λειτουργίας την Δευτέρα.

Κατόπιν τούτων, σας καλώ να ψηφίσουμε σχετικά

Το Συμβούλιο της Τοπικής Ενότητας Σειρίου μετά από διαλογική συζήτηση, αφού έλαβε υπόψη :

Α) Τις διατάξεις του άρθρου 86 του ν. 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης»
Β) Την εισήγηση της Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας.
Γ) το άρθρο 94 παρ.6 στοιχείο 32 του Ν.3852/2010
Δ) την παρ.2 του άρθρου 4 του Ν.4264/14 (ΦΕΚ 118/15.05.2014 τεύχος Α’)
Ε) την παρ.2α του άρθρου 84 του Ν.3852/2010
ΣΤ) την ανάγκη λειτουργίας λαϊκών αγορών στις περιοχές για τους λόγους που προ εκτέθηκαν

Προτείνει ομόφωνα

Εισηγείται στο Δημοτικό Συμβούλιο τον χώρο λειτουργίας της λαϊκής για το Στείρι επί του περιμετρικού δρόμου της πλατείας Αγίου Νικολάου του Αποδημητή (Pellegrino) και με ημέρα λειτουργίας την Δευτέρα.

Η απόφαση αυτή πήρε τον αριθμό   5/2014.

Αφού αναγνώστηκε το πρακτικό αυτό υπογράφεται ως ακολούθως.

      Ο Πρόεδρος Τ.Σ.                                                                        ΤΑ ΜΕΛΗ
                                                                                   
                                                                                    1. Χήνας Γεώργιος
                                                                                   
      Σπάρος Αναστάσιος                                                                 

                       


Πιστό Απόσπασμα
Δίστομο, 31-10-2014

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΕΙΡΙΟΥ



ΣΠΑΡΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου